ÚJ MŰSOROK AZ RTL II-N!

RTL II.hu | 2013. február 15., péntek| Cikk

Február 18-tól láthatják az RTL II műsorán a Gazdálkodj okosan!, a Péntekről péntekig és a Segítség, bajban vagyok! című műsorokat.

Segítség, bajban vagyok! Az ügyvéd válaszol/ A pszichológus válaszol

A műsor két fontos probléma halmazzal foglalkozik:
- jogi esetekkel
- pszichológiai szempontból problémás helyzetekkel.

Az epizódok témája más és más: biztosítási kártérítés, internetes csalás, szomszédháború, válóperes ügyek, szülés utáni depresszió, munkahelyi zaklatása, alkoholizmus vagy akár tinédzserkori lázadás. Minden epizód olyan mindennapi problémákat mutat be, amik bármely család életében előfordulhatnak.

Ebben a sorozatban az izgalmas történeteken túl, a nézők igazi szakemberek, ügyvédek/pszichológusok, elemzését, tanácsadását, útmutatását is láthatják. Ezek a szakemberek jelenetről jelenetre segítik a nézőt abban, hogy a történetek mélyebb összefüggéseit is megértsék és támogatást nyújtanak azoknak, akik hasonló helyzeteteket élnek át az életükben. A műsor tehát nem csak szórakoztató, izgalmas, de informatív is.

Segítség, bajban vagyok! február 18-tól minden hétköznap az RTL II műsorán.


Gazdálkodj okosan!

Az RTL II-n Gazdálkodj okosan! címmel jelentkező műsor, egy olyan heti magazin, amely nehéz helyzetben lévő szereplők, családok bevonásával konkrét segítséget, gazdasági és életvezetési tanácsokat, túlélési stratégiákat vázol fel.

Az egyes adások egy-egy család, szereplő életét követik másfél-két hónapon keresztül. A bajbajutottakhoz szakképzett adósság-tanácsadók, pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek érkeznek. Áttekintve helyzetüket közösen keresnek megoldásokat. A helyzet rendezése azonban mindig a szereplőn múlik, az ő döntése, hogy mit választ. Ezek persze sokszor drámaian nehéz döntések.

A műsor jellegében dokumentumriport reality-elemekkel, tanácsadással, számokkal, drámával, feszültséggel és sokszor könnyekkel. Mindez egy átalakítóműsor dinamikájával, dramaturgiájával. Az alkotók mindig igyekeznek eljutni a problémák, nehézségek felvázolásától addig a pontig, míg a szereplő ki nem lép addigi élethelyzetéből, és a megoldás felé veszi az irányt.

A műsor állandó riportere Gombos Veronika, Hégető Honorka-díjas televíziós újságíró. Tanácsadók: Maár Zsuzsa és Roboz Zsóka.

Gazdálkodj okosan! február 21-től minden csütörtökön az RTL II műsorán.


Péntektől péntekig

Február 22-től Istenes Bence műsorvezetésével indul a Péntektől péntekig című műsor. Az RTL Klub és az RTL II magazinműsorainak legérdekesebb riportjait láthatják a nézők hétről-hétre összegyűjtve, minden pénteken 21 órától.

A Fókusz, Fókusz Plusz, Házon Kívül, XXI. század, Híradó, Reflektor és az RTL II Forró nyomon című műsorainak riportjaiból készül az egyórás válogatás. Ha valaki lemaradt hétközben a történésekről, akkor pénteken egy csokorba gyűjtve megnézheti – politikamentesen – a hét legérdekesebb eseményeinek összefoglalóját.

Amennyiben az adott hét kiemelkedő történetét több RTL-es műsor is feldolgozta, azokat több szemszögből, újrabemutatva próbálják elősegíteni az események teljes megértését. A riportok között kiemelt helyet kapnak azok a felkavaró anyagok, amelyekre a legtöbb nézői reakció érkezett a héten.

Péntektől péntekig február 22-től minden pénteken az RTL II műsorán.

Új hozzászólás (moderálás után jelenik meg)