VIDEÓK
A Forró nyomonban talán a legtöbbször átverésekről forgattunk. A szerkesztőség szinte csemegézett az olyan témákból, amikor élelmes csalók átvertek vagy becsaptak jószándékú embereket. Megmutattuk, hogyan dolgoznak a stiklis, piti bűnözők, hogyan verik át a gyanútlan ügyfeleiket. Mindig azt hiszi az ember, ő bizony nem dőlne be, pedig mindenki, aki bedől, ezt hitte.
A napi hírek mögött, akár kacsa, akár nem, valódi jelenségek, félelmek, lehetséges bűnesetek lehetnek. Ebből indultunk ki, amikor teszteket végeztünk. Kameránk előtt próbáltuk bemutatni, hogy egy-egy megdöbbentő eset, vajon hogyan történhetne a valóságban.
Ilyenkor év végén, amikor számot vetünk azzal, mi minden történt velünk, szívesen idézzük fel a nem velünk történt szívszorító, örömteli, bosszantó, vagy megbotránkoztató pillanatokat is.
A Forró nyomonban több, ép ésszel felfoghatatlan családi dráma közepébe is csöppenhettek. És minél többet foglalkoztunk a válásokkal, annál többen fordultak hozzánk a dühös, vagy kétségbeesett szülők.
Ilyenkor, ünnepek környékén, az év végi party-k után, a társaságokban gyakran elhangzanak olyan történetek, amelyek a buli biztonsági őreinek viselt dolgairól szólnak. Nem árt tudni, hogy a biztonsági őr, nem minősül hivatalos személynek, vagy hatóságnak, ezért nincs is hatásköre. Vagyis nem mondhatja meg, ki mit csináljon, hol szórakozzon, és pláne nem lehet erőszakos. Ha mégis megteszi, fel lehet jelenteni, hiszen a biztonsági őr, a kidobó ember azért van, hogy senki ne zavarjon senkit, ne legyen baleset, és a szórakozóhely értékei se csorbuljanak. A biztonsági őr csak kikísérhet, de elvileg nem üthet. Felelősségteljes munka, csak éppen nem mindenki tudja, meddig tart a felelősség és hol kezdődik a felelőtlenség.
Idén télen, alig egy éve, egy jól sikerült bulit követően, miután Bán István megünnepelte a 25. születésnapját a barátaival, a 6 fiatal hazafelé indult volna, de verekedésbe keveredtek. Bán Istvánt ütés érte, elesett, egy hét múlva meghalt. István szülei nem tudnak belenyugodni, hogy lehet megúszni egy ilyen, ha nem is gyilkosságot, de szándékos balesetet büntetlenül.
Az igazán eldurvult családi háborús övezetekben bizony a karácsonyt senki sem várja. Mi most ilyen családokat mutatunk meg. Az ő életüket már megmutattuk év közben, és most visszamentünk hozzájuk, hogy megnézzük, ők vajon, elszakítva, háborúban, vagy ideiglenesen békét kötve várják az ünnepeket.
Állatokat gyötörnek, kínoznak, gyerekeket ríkatnak, 5 perc hírnévért. Megmutatjuk a legcukibb és a legnemcukibb videókat, melyeken milliók nevetnek, kivéve a főszereplőket.
A kamaszfiú összecsokizta a frissen húzott ágyát, és nem akart lemenni a boltba vécépapírért. Az anya ekkor elviharzott bevásárolni, és mikor leért a hetedik emeletről, épp akkor zuhant le fia. Artúr feltehetőleg a húgát és az anyját akarta heccelni, kihajolt az ablakon, de egyszer csak elvesztette az egyensúlyát, és lezuhanva szörnyethalt. Az anya a Forró nyomon kamerája elé állt, hogy elmondja, mi történt azon az átlagosnak induló, szörnyű napon, hogy miképp birkózik meg azokkal a gyötrő „mi lett volna, ha” kérdésekkel.
Megmutatjuk, milyen a legpofátlanabb fenyőtolvaj, és hogy milyen a nem igazi szaloncukor. Vásároltunk, mértünk és ízleltünk. Mepróbáltuk megállapítani, hogy mi van a szaloncukorban, zselé, gesztenye, vagy karamell, de nem mindig sikerült.
Egy 44 éves péceli nő nem csak a banknak tartozott, hanem a helyi boltosnak is, aki egy idő után úgy gondolta, a nála jóval fiatalabb hölgy ledolgozhatja tartozását. Egy napon nagyon összevesztek. A boltos megint szexet kívánt, a nő viszont inkább hazament volna. A vádirat szerint a férfi erőszakoskodni kezdett, a nő pedig leszúrta főnökét. A férfi kényszerítette a nőt, vagy a nő akart inkább pénzt? Ennek próbáltunk utána járni.
Vajon mennyit ér egy vagy több ember élete? Eva Rezesova elsőfokú ítélete óta sokan feltették ezt a kérdést. Mi azt néztük meg, hogy hány évet kaptak, vagy épp nem kaptak olyan sofőrök, akik miatt emberek haltak meg a közutakon.
Műsorunk megkeresett több mulatóhelyet, hogy megtudja, tényleg jó marketingfogás-e, ha a lányoknak nem kell belépőt fizetniük. Megszólalnak külföldi fiatalok, és egy világlátott népszerű DJ is, hogy elmondják, a tengerentúlon és Európában létezik-e ez a probléma.
Antal Gergelyre egy napon rátörtek a TEK kommandósai, feszítővágóval érkeztek, rátörték a kaput, a földre fektették, majd megbilincselték. De nem véletlenül. A nyékládházi, egyébként abszolút veszélytelennek látszó idős férfi ugyanis egy puskát tartott a házában, de nem volt rá engedélye. Riporterünk egy lőtéren megmutatja, milyen pusztítást tudott volna az idős férfi végezni, ha tolvajt fog, és kiderül az is, honnan szerzik be az illegális fegyvereket.
Vannak olyan „original” telefonok, szépen lefóliázva, eredetinek látszó dobozban, amiről első látásra csak egy szakember tudja megmondani, hogy hamis, és csak egy-két hétig, hónapig működik, esetleg csak egy napig. A Forró nyomon beszerzett egy ilyen készüléket.
Rejtett kamerás felvételeink bizonyítják, hogy a legelképesztőbb butaságokkal lehet gyanútlan embereket arra rávenni, hogy sokszázezer forintot adjanak ki, nem túl hasznos termékekért. Rengetegen így elképesztő adóságokba verték magukat. Egy rákbeteg riportalanyunk sírva meséli, hogyan csapták be, és bemutatunk egy olyan asszonyt is, aki csúcstartó: valószínűleg ő járt Magyarországon a legtöbb termékbemutatón
Tóth Dániel, a 45 éves erdőkertesi ötgyerekes angoltanár a feleségénél felejtette a forgalmiját. A rendőrök nem engedték, hogy az asszony odavigye, hogy bebizonyíthassa, övé az autó. Megbüntették, de nem fizette ki a 10 ezer forintos bírságot. Úgy döntött, leüli, Baracskán. Hadas Kriszta elkísérte.
A múlt héten megpróbálták bezárni a Józsefvárosi Négy Tigris piacot. Nem sikerült. Azt mondják, itt senki nincs biztonságban, a vevőket becsapják, és volt itt már több bűncselekmény is. Hiába eltökélt a MÁV és az önkormányzat. Az ott lévők, és a vevők 13 éve hallgatják, hogy megszűnik a piac, már nem hisznek senkinek.
Ács László gazdag vállalkozónak, feltalálónak adta ki magát Bokodon, aki egy olyan gépen dolgozik, ami a semmiből fejleszt áramot. A faluban egyre többen beszálltak a találmány finanszírozásában, fizették a drága alkatrészeket. Csakhogy a gép nem indult be, a feltaláló meg – milyen meglepő - eltűnt a falubeliek pénzével. Riporterünk megtalálta a férfit.
Van, ahol az önkormányzat oszt tűzifát. Két hétre valót. Ez azt jelenti, hogy karácsonyra már elfogy. De van, ahol nem is osztanak, mert azt mondják, úgyis eladja, aki kapná. Mondjuk, mert inkább fázik, mint éhezik. De találtunk olyan települést is, ahol a faritkításokból származó gallyakat inkább elégettetik a közmunkásokkal.
Süveges Péter a magyar kriminalisztika talán legkülönlegesebb figurája. A teológiát végzett egykori élsportoló, hosszú évek óta borsot tör a magyar igazságszolgáltatás orra alá. A tescós rablóként elhíresült férfiről a mai napig nem tudhatjuk biztosan, hogy bűnös-e. Ki ez az ember, és hogyan végződhet a hosszú évek óta tartó pereskedése?
Évente 400 ezer börtöncsirke, 80 ezer börtönpulyka, havonta két tonna réz. Csak néhány adat arról, mennyit is termelnek a magyar rabok. 2012. január elseje óta ugyanis minden jogerősen elítélt fogvatartottnak dolgoznia kell. Szabadság jár, felmondani nem lehet, de létszámleépítés sem várható. Nincs végkielégítés, felmondási idő, de munkanélküliség sincs.
Hetek óta vírusként terjed egy olyan hirdetés a neten, ami egy áramcsökkentő készüléket reklámoz. Azt ígérik, hogy 75 százalékkal csökkenti az áramfogyasztást. Mi is beruháztunk egy ilyen masinára, és le is teszteltük mit tud, kiderült az egész egy nagy átverés!
Szegeden egy férfi, szó szerint rettegésben tart egy egész panelházat. A lakók azt állítják, üvegekkel dobálja őket az ablakából. Riporterünk utána járt, és megtudta, hogy a férfi különböző bűncselekmények miatt, köztük szeméremsértésért és súlyos testi sértésért még 2005- ben az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító intézetbe, azaz az IMEI-be került. A Pesti Központi Kerületi bíróság azonban 3 év szakszerű kezelés után úgy döntött, hogy T. Krisztián elmekóros tüneteket már nem mutat. Nincs szükség további kényszergyógykezelésre, ezért egyszerűen kiengedték.
Ha az ember siet, mielőtt kiszáll az autóból, az ülés alá, vagy a csomagtartóba teszi azt, aminek nem kell szem előtt lennie. Ilyenkor mindenki azt hiszi, mindent elkövetett, hogy ne törjék fel a kocsiját. Pedig rettentően egyszerű a módszer.
Egy olyan rosszkedvű, gondterhelt országban, mint a miénk, természetes, hogy komoly üzleti lehetőség lelki segítséget ajánlani sok pénzért, és meglepő, de minél abszurdabb az összeg és titokzatosabb az ígéret, annál jobban bejön az üzlet.
Nagyjából 10 ezer prostituált dolgozik Magyarországon, de körülbelül csak minden tizedik áll az az utcán. A többi illegális bordélyokban, internetes oldalakon, vagy a lakásában üzletel. Adót nem igen, vagy csak nagyon kevesen fizetnek. Hivatalos becslés nincs, de nem hivatalos van: évente közel 2 millió aktus származik szexuális munkából, és ha ezt az alkalmanként átlagos 7000 forintos áron számoljuk, az már 14 milliárd forint. Évente!

Tudták-e például, hogy ha valaki munkáért, vagy a munkahelyén az előbbre jutásért, jobb fizetésért felajánlja magát, vagy csak elfogadja az ajánlatot, prostitúciót követ el. De a törvény ezt nem igen tudja büntetni, hiszen a pénz ebben az esetben munkabér, a törvénytelenség nehezen bizonyítható. Ha az állásinterjún, a főnök a kávéfőzésen, titkárnői, asszisztensi feladatokon, vagy mondjuk, a bérszámfejtésen túl nyíltan a feladatok közé sorolja az ő teljes körű kiszolgálását, megsérti az úgynevezett egyenlő bánásmódhoz való jogot, vagy kimeríti a szexuális zaklatás fogalmát.
A Forró nyomonban megszólal egy férfi, aki tíz éve cigaretta-csempészetből él. Ő az egyik nagy magyarországi csempészbanda feje, és azt mondja, elég jól megy neki. Főleg mostanában, miután a dohányáru egyre drágább, de a leszokók száma nem nagyon csökken. Nagy tehát a kereslet. Ez a férfi elmeséli, hogyan, kiknek a közreműködésével, milyen utakon kerül a többnyire silány minőségű cigaretta az országba, és mennyi pénzen osztoznak a bűnbanda tagjai.
Egy profi zárfeltörő segítségével megmutatjuk, hogy hány másodperc kell ahhoz, hogy egy átlagos zárat, egy átlagos bejárati ajtón feltörjenek. Totális védelem nincs, minden ajtó kinyitható, minden zár feltörhető, de azért lehet lassítani a folyamatot, meg lehet nehezíteni a tolvajok dolgát. Szakemberünk megmutatja, hogy ő miben hisz.
Beszereztünk néhány konyhai szerszámot. Az egyik vágószett csupán háromezer forintba került, a másik, teljesen ugyanolyan, tízezerbe, de van ötezerért is. Mindegyik ugyanazt tudja: vágni. Csak persze nem úgy, mint az eredeti, mert nem kerámiából, hanem olcsó fémből van.
Szinte nem múlik el nap, hogy ne kapnánk elkeseredett, dühös szülőktől levelet. Válófélben lévő, vagy már elvált anyáktól és apáktól, akik a közös gyerekért harcolnak. Eheti szívszorító filmünk főszereplője egy ötéves kisfiú, Dani, aki rendőr szeretne lenni, mert, ahogy ő mondja, el akarja kapni a "rossz apákat". Nagyon kemény szavak ezek egy óvodás gyerektől.
Magyarországon hetente egy nő hal meg családon belüli erőszak miatt. És vannak, akik hosszú évekig, évtizedekig tűrik a brutalitást, mégsem menekülnek, nem mernek kilépni a házasságból. Ez történt Lídiával is. Már elmúlt 70, unokája volt, amikor végre úgy döntött, válni akar. De már késő volt! 84 éves férje, egy szokásos esti dulakodásban leszúrta. Mi megpróbáltuk megérteni, mi történt abban a családban, és becsöngettünk Istvánhoz, a felesége meggyilkolásával vádolt férfihez is.
Ugye, nem kell sorolni, hogy telenként hány ember, gyerekek és felnőttek halnak meg a saját otthonukban, szén-monoxid-mérgezés miatt. Most, ezekben a hetekben, még a nagy fűtési szezon beindulása előtt ajánlatos karbantartani a gázkészülékeinket. Vannak, akik számára ez nem ajánlatos, hanem egyenesen kötelező. Egy új, november elsejétől hatályos rendelet szerint ugyanis, ötévente egy úgynevezett műszaki-biztonsági felülvizsgálatnak kell alávetni a teljes rendszerünket. A rendelet azt is kimondja, hogy ennek költségét a szolgáltató állja. Csakhogy riportunkból kiderül, hogy a szolgáltatónak halvány, lila gőze sincs arról, hogy ők kiknek, és minek alapján fizetnének.
Talán emlékeznek, néhány héttel ezelőtt egy idős asszonyt félholtan találtak a saját udvarán. Hiányzott az egyik karja. A néni később a kórházban meghalt, és azóta, nem tudni pontosan ki, vagy mi okozta a tragédiát. A szakértői vizsgálatok szerint feltehetőleg egy, a portára beszökő állat ölhette meg az öreg hölgyet. De nem ez az egyetlen horror, amivel találkozhattunk az elmúlt időkben.
Évente több mint 12 ezer kerékpárt lopnak el Magyarországon, kétharmadukat Budapesten. Van egy csoport, aki megelégelte, hogy hiába a jobbnál jobb lakatok, a bringás egyáltalán nem lehet biztos abban, hogy a letett bicajt órák múlva ugyanott találja. Két éve alakultak, jelenleg 7 városban van csapatuk, körülbelül 100 sikeres akciójuk volt eddig.
A sárosdi Boczkáné azt mondja, pokollá vált az élete, és már hangosan nevetgélni sem mer a saját kertjében. A szomszéd ugyanis feljelentette azért, mert a kéményéből a füst feléjük szállt, de azért is, mert a viráglocsolások alkalmával a férje összesarazta a másik kerítését. Szóval kis világháború zajlik Sárosdon.
A járókelők körülbelül 10 százaléka kapja fel a fejét, ha tőle néhány méterre egy lányt akarnak autóba tuszkolni, elrabolni az utcán. Ezt mutatja a Forró nyomon kísérlete. Rejtett kamerákkal felszerelkezve több „beépített” lánnyal, és egy szintén „beépített” emberrablóval Debrecen forgalmas pontjain, autóbusz megállókban teszteltük az embereket.
Fogtunk egy babakocsit és nyakunkba vettük a fővárost, és annak környékét. Előfordult, hogy hiába kértük a nagy, fekete luxusautó tulajdonosát, hogy ne várakozzon kocsijával a járda közepén, ő csak legyintett, riporterünk pedig az úttesten a babakocsival csalinkázva próbált tovább haladni. Megközelíthetetlen zebrák, figyelmetlen, pofátlan autósok, és tudatlan gyalogosok. Harc az életben maradásért, ez jellemzi a magyar közúti helyzetet.
Megmutatjuk, mi történt a tárgyalóteremben, hogyan reagált az erősen lefogyott férfi a vádakra, mit mond az osztrák konzul, aki szintén végigülte a tárgyalásokat. Felelevenítjük azt a jelenetet is, amikor a vádlott német ügyvédje 50 ezer euróért árulta a Forró nyomon riporterének azt a felvételt, amit a tavaly októberben a hummeres konvoj egyik tagja rögzített, és egy Hummer-szalon tulajdonosának segítségével megmutatjuk, mit is tudnak ezek a brutális járgányok.
Piát rendeltünk, és „mintákat" vittünk a Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karának laboratóriumába, ahol a szakembernek nem is annyira a minőséggel, inkább a mennyiséggel volt problémája. A 4cl ugyanis nem 4cl, kevesebb. De így is olcsó a pia, és annak, aki be akar rúgni, ez épp elég.
Riportunkban egy olyan anya szólal meg, aki hónapok óta nem látta a kislányát, akivel az apa Németországba távozott. Pedig a bíróság ideiglenesen nála, az anyánál helyezte el a gyereket. A pici lányt várják haza az apai nagyszülők is, akik azt mondják, fiúk azért szökött meg vele, mert attól félt, a végleges bírói döntés után, majd ő nem láthatja Virginiát. És megismerhetnek egy másik nagyapát is, aki a szülők szörnyű válása miatt már régóta csak skype-on tudja tartani a kapcsolatot unokájával.
Egy drávagárdonyi lelakatolt házba riporterünk az ablakon keresztül mászott be egy fiatalemberrel, aki évek óta nem járt az elhagyatott szobákban. Nem bírt visszamenni oda, ahol az apja megölte édesanyját, mert úgy hitte, megcsalja. Négy gyerek maradt utánuk, akik már egymással sem bírnak találkozni. Vajon mi lehet a gyilkos féltékenység kémiája? Hogyan borulhat el így valakinek az agya? Ezekre a kérdésekre egy másik gyilkos adja meg a válaszokat.
A fémárut persze nem loptuk, hanem a Fővárosi Csatornázási Művektől, és a BKV biztonsági igazgatójától kaptuk. Láthatják, hogy riporterünk a szajrét kis kocsin húzva, hogyan sétál be a telepekre. Volt, hogy rendőrök mellett haladt be a kábelekkel megrakott taligával, majd néhány perc múlva, szintén jó feltűnően, már az üres kocsival távozott. Közben a kábeleket bent, az illegális telepen már darabolták is, és csak annyit mondtak „hát meleg az árú".
„Magyar magyarral külföldön még szóba se álljon!” - ezt mondja riportunkban az egyik ember, aki magyar munkaközvetítő segítségével egy németországi építkezésen dolgozott. A család otthon, ő pedig kint éhezett, mert hónapokig egy fillért sem kapott. Hazajönni nem mert, hisz akkor már több százezer forintja „ragadt bent", amiért megdolgozott. A Forró nyomon bemutatja a legpofátlanabb átveréseket, de arról is beszélünk, mitől váljon egy ajánlat azonnal gyanússá.
Vajon attól, hogy nem lesz tűcsere, kevesebb lesz a drogos, tűmentesek lesznek az utcák? Riporterünk ennek próbált utána járni. Eldobált drogszemét között jártunk, és a kerületben élő szerhasználók felkutatásával mutatjuk meg, mi a helyzet most kábítószer fronton.
Megmutatjuk, hogyan is működik a szigorú házi őrizet. Megtaláltuk az ároktői banda egyik életben maradt áldozatát, és elmentünk R. Elemér családjához is. Kihívták ránk a rendőröket, akik gyorsan érkeztek.
Hol történik a legtöbb erőszak és rablás? Merre nem szabad sötétedés után egyedül kocogni, buliból hazafelé tartani? Ezt mutatjuk meg a bűnügyi térkép segítségével.
A lomtalanításkor, az utcára kitett szemétben nem lehet csak úgy turkálni, válogatni, aki elviszi, ellopja a Közterület Fenntartó tulajdonát. Sokan megrakott teherautóval egyenesen a fémkereskedőhöz mennek. De egyre többen keresgélnek meleg ruhát, vagy a gyereknek használt cipőt. És őket is ugyanúgy, kíméletlenül büntetik. Riporterünk az utcákat járta, és megmutatja, mit tesznek azok a jóindulatú lakók, akik nem feltétlenül egy állami vállalatnak szánják a szemetüket.
A héten volt annak a 23 éves férfinek az első tárgyalása, aki a pécsi polgármester lányát támadta meg. Közben egy 14 különleges nyomozóból álló csoport keresi, hogy ki ölte és gyalázta meg Soroksáron a 36 éves asszonyt, aki sötétedés után ment futni. Bándy Kata gyilkosa életfogytiglant kapott szinte ugyanezért. A skandináv országokban, ha ilyesmi történik, a család találkozhat a támadóval, mert bármilyen furcsa, ez segíthet abban, hogy feldolgozzák a fájdalmat. Magyarországon egyelőre csak arra van fogadókészség, hogy a nőknek elmondják, mit tegyenek, ha megtámadják őket. Ha hiszik, ha nem, ezt: Kiabálj, védekezz! És ne kószálj éjszaka egyedül.
Riporterünk megmutatja a legpofátlanabb eseteket, és azt is, hogy lehet kivédeni, hogy akár bérlőként, akár kiadóként csúnyán átvágjanak minket.
Szívet tépő elválások, a szüleiktől távol elő gyerekek, és érthetetlenül rideg hatóságok. Nagyon elgondolkodtató riportot láthatnak a Forró nyomonban.
Sikkasztások, hűtlen kezelések, fizetésképtelenné vált, eladósodott lakóközösségek, ezekről hallani mostanában egyre többet. Mert a lakók nem ellenőrizték kellőképpen a közös képviselőt, aki pedig visszaélt ezzel. Egy kaposvári panelház lakói szerint például az ő közös képviselőjük 11 millió forintjukat tüntette el.
Léteznek olyan cégek, amelyek arra szakosodtak, hogy soha meg nem kötött szerződések alapján fiktív adóságokat követelnek. Ezt állítják azok az emberek, akik kiugrottak, mert nem volt gyomruk csinálni ezt a munkát. A Forró nyomon riportere telefonos behajtónak jelentkezett, hogy megtudja, hogyan működik ez a biznisz.
A kutyások nincsenek kevesebben, ráadásul a képzett, fajtiszta, netán díjazott szülőktől való kiskutyák nagyon drágák, több százezer forintot is érnek. Ennek a – nevezzük iparágnak - két forrása van. Ezeknek is utána járunk.
Egy felújítás előtt álló, bekamerázott üres lakásba szakembereket hívtunk, hogy mondják meg, mennyiért vállalnák a renoválást. Az árajánlatok között több millió forintos különbségek voltak. De akkor kinek higgyünk, kiben bízzunk? Egy építész segítségével próbálunk eligazodni a röpködő százezrek és milliók tengerében, hogy megállapíthassuk az ár-érték arányokat. És megmutatjuk azokat is, akik csúnyán pórul jártak.
Forró nyomon Máté Krisztával, szombaton 19 órától az RTL II-n!
Riporterünk "gyerekrabló akcióba" kezdett. A szülők persze tudtak róla. A kísérlet egy brit kutatáson alapult. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a gyerekek vajon tényleg hallgatnak-e arra az unásig ismételt mondatra, hogy ne menjenek el idegennel.
Egy idős férfi megölte a fiát. Felmentették. A 75 éves Szénási Ernőt, és feleségét évek óta tartotta rettegésben a saját gyerekük. A harmincas éveiben járó alkoholista, agresszív férfi még otthon lakott, a szülei pénzén élt. Állandóak voltak a veszekedések. Egy este ismét kitört a balhé.
Volt egy idős férfi, aki nem tudta magát megvédeni a saját családjától. A sógorék évek óra "rájártak" a nyugdíjára. Aztán volt egy pont, amikor az idős, beteg ember ezt megelégelte. Legutoljára 20 ezer forintot akartak tőle. Nem adott. Akkor félholtra verték, de ez a kegyetlenség sem volt nekik elég. A magatehetetlen bácsit egy kerékpáron a vasúti sínekhez vitték, és ráfektették. A rendőrség sokáig öngyilkosságnak hitte az esetet, de a faluban egyre többen pletykálták, hogy a rokonoknak közük lehet az idős ember halálához.
Az ürömi apukák és anyukák jótékonysági iskolai bálja tömegverekedésbe torkollott. Pedig, ahogy mondani szokták, minden olyan szépen indult. De egyszer csak elszabadultak az indulatok, kitört a pánik. Nőket pofoztak, ruhákat téptek, és egy szódásszifon is elcsattant. Mégpedig az egyik köztiszteletben álló apuka fején.
Bizonyíthatóan senki sem hibázott. Egy asszony mégis egy nőgyógyászati rutinműtét után majdnem meghalt. Azt mondja lehet, hogy kétéves kálváriája után gyereke sem lehet. A klinika és az illetékes orvos ebben az ügyben sem nyilatkozik. Nincsenek arcok és a sajtó számára is nyilvános válaszok. Beáta viszont megszállottan keresi az igazát, ezért bejelentkezett az orvos magánrendelésére, mi pedig elkísértük őt.
Seres Ferenc megbecsült polgára volt Fülöpszállásnak. Mindenki ismerte és szerette. Mégsem nyugodhat a falu egyetlen temetőjében.
Tercsi néniben, Károly bácsiban, és Fóti Mariban az a közös, hogy mindhárman túl vannak a hetvenen, és nem bírnak a fenekükön ülni. Éjszakánként, sárga mellényükben, kezükben zseblámpával, az utcákat róják, és éberen figyelnek. Ránk, és az értékeinkre vigyáznak.
Az a közel 140 ezer doboz, 110 millió forint értékű csempészcigi, amit a héten lefoglaltak, igazi nagy fogás. De valószínűleg ez is csak töredéke annak a mennyiségnek, ami az elmúlt időszakban az országba került. A mostani áremelés után, akár már 1000 forint is lehet egy doboz márkásabb cigaretta ára. Nem csoda hát, hogy virágzik az illegális dohánykereskedelem. Riporterünk az ukrán-magyar határ mentén éjszakai bevetésen üldözte a csempészeket.
Két fiatal nőt, két anyát mutatunk be Önöknek. Történetük csak részben hasonló. Hasonló a tébolyodott kétségbeesés, a talán pillanatnyi elmezavar, és hasonló, hogy mindketten azzal a tudattal élnek, hogy olyat tettek a gyerekeikkel és magukkal, amit sosem bocsájtanak meg maguknak.
Láthatják a hasoncsúszós, és boltost térdelve elkapó módszert, és megtudhatják, mi is a dohányboltosok öt pontja.
A 14 éves Szandra, és 11 éves kishuga Angéla, világgá mentek. De nem egyedül vágtak neki a nagy útnak. Egy közelben lakó férfivel tűntek el, aki nem mellesleg 33 éves. Kilenc nap múlva, egy párkányi bolt előtt találták meg őket a rendőrök. A férfit letartóztatták. Aztán ahogy múltak a napok, egyre több dolog derült ki a kallódó gyerekekről és a férfiről is. Elmentünk Piliscsévre a lányok otthonába
Az egyik édesapa, Balla Sándor vállalta, hogy félreteszi a fájdalmát, és elmeséli önöknek – talán tanulságul, talán elrettentésül - hogyan halt meg a 18 éves fia.
Szihalmon a híg trágyalé, Kerecsenden a gombaüzem, Egerben a szomszéd lakásban rothadó szemét és ételmaradékok, Budapesten pedig egy gyűjtögető agresszív nénike miatt nem tudnak aludni az emberek. Felelősök persze mindenhol vannak, csak nehéz őket szóra bírni, még nehezebb ellenük tenni. Megnéztük, mi a helyzet a bűzzel, és mihez van joga annak, aki egy üzem, vagy a kedves szomszéd miatt nem bír megfelelő körülmények között élni.
Hegedűs Attila hat évvel ezelőtt kicsekkolt a rendszerből, de ez senkinek sem tűnt fel. Az akkor 32 éves diplomás fiatalember meghalt. Máig nem tudni hogyan, miért. A családtagok viszont nem szóltak senkinek, hanem tovább éltek a halottal egy lakásban. A báty a tetemmel egy szobában aludt. Azt mondják, szerintük élt. Hogyan lehetséges ez?
Százezres telefon helyett egy marék kockacukor, laptop helyett kavicsok, előre utalás után soha meg nem érkező termék, felszívódó, elérhetetlen eladó – csak néhány példa arra, hogy milyen csalásokból fordul elő több ezer is évente Magyarországon. A Forró nyomon stábja bejutott az egyik hírhedt internetes csaló otthonába.
Egy egri panelben a folyósón vécéző asszony, bár erős ráhatásra, de végül mégis pakolni kezdtett. Zsákokba került a sok, rettenetesen bűzlő szemét. A lakók minedent videóra vettek, és megmutatnak.
Megdöbbentő párbeszédek, vetkőző diáklányok és a kérdések, vajon mi számít prostitúciónak, bordélyháznak, szobáztatásnak. Hogy lehet az, hogy még gimnazista lányoknak is kínálnak ilyen erotikus munkát? És vannak, akik elfogadják.
Megmutatjuk, mit tesznek az igazán bátor idősek. Nagymamákat és nagypapákat láthatnak harc közben. Olyan nyugdíjasokat, akik úgy döntöttek, nem lesznek áldozatok. Megvédik magukat.
Megmutatjuk a gyógyszerfüggőség kialakulásának fázisait, és azt is, hogy a jóhiszemű orvosokat becsapva, hogyan juthatnak nyugtatókhoz a legelvetemültebb függők. Ráadásul egy rejtélyes Nyugati téri találka után az is kiderül, hogy vannak olyan "gyógyszerdílerek", akik - ahogy a riportban elhangzik - az orvossal "zsírozzák le" havi adagjukat, amit aztán a feketepiacon értékesítenek.
Hogyan és miért lett a rendszerváltás előtt virágzó mintavárosból egy olyan hely, ahol "ember embernek farkasa"? Miért lett Ózd, ahogy a rendőrök mondják; "bűnügyileg fertőzött terület". A Forró nyomon stábja megrázó riportjában ennek járt utána.
Három ismert bűnügyi eset elítéltjeinek édesanyját ismerhetik meg a Forró nyomonban. Nekik mi, vagy ki adhat felmentést? Vajon ők hiszik-e, hogy vannak született gyilkosok? Sok kérdésre keressük a választ.
Hogyan juthat egy apa odáig, hogy meg akarja ölni a kisgyerekeit, a feleségét és magát is? Miféle elfojtott indulat lehet belül egy kifelé mintacsalád-lakta házban? Tényőn három éve, Ácson két és fél éve, idén februárban pedig Csepregen történt olyan rémséges családi tragédia, amelyre kevés minden szó. Mindhárom esetben a férfivel, a családfővel történt valami.
Van egy férfi Magyarországon, akit nyolc éve nem tudnak elítélni. A Tesco-s rablóként elhíresült férfi, Süveges Péter már a hatodik bíróját fogyasztja.
Stábunk egy hiteles kamusztorival, és rejtett kamerával felszerelve bejutott több kaposvári tiltott házba is. Láthatják, hogy sok idős embernek milyen körülmények között kell befejeznie végigdolgozott életét.
Macskabunda, sokkoló, hamis nyelvvizsgabizonyítvány és diákigazolványhoz való matrica, ezek mind kaphatók. Vajon miért nem leplezi le, fogja el a dílereket senki? Leteszteltük, hogy a piacon vásárolt kamubérletet kiszúrják-e a BKV-ellenőrök.
Vajon miért éri meg menteni? És a rengeteg, egyébként legálisan működő alapítvány közül, hogy tudunk választani? Ezekre keressük a válaszokat.
A rendőrök ragasztgatnak, a vendégek pedig iszogatnak. Hogy ez a bűnmegelőzési módszer mennyire hatásos, azt maguk az érintettek, a kocsmák törzsközönsége mutatja, mondja el.
Riportunk szereplői olyan emberek, akik szembeszálltak a parkolási társaságokkal, mert úgy gondolták, őket megtévesztve, jogtalanul kaptak büntetést. Közülük van, aki pert is nyert már. Megmutatjuk a legkirívóbb, és legáltalánosabb eseteket. Kiskapuk és Mikulás-csomagok, pótdíjak és dühös sofőrök.
Az Ormánság "sztár" uzsorása börtönben van, de amíg ő a rácsok mögött ül, addig is hivatalos végrehajtók neki szedik a kamatos pénzeket. Mindez azért történhet meg, mert bár bebizonyosodott, hogy Gyimesi László bűncselekmények révén, uzsorázással jutott követeléseihez, ezek a szerződések mégsem váltak semmissé. Vagyis behajthatóak. A filléres nyomorúságban élő adósok pedig azóta is fizetnek. A meglehetősen abszurd történetet nem csak a rászedett emberek, hanem maga az uzsorás is megerősítette nekünk. Gyimesi Lászó nem volt rest, megragadta az alkalmat és általunk, a börtönből üzent adósainak.
A múlt héten foglalkoztunk Leila történetével, akit az apja évekig zaklatott, megerőszakolt. Most megszólal a férfi, akit 13 év börtönre ítéltek nemi erőszakért.
Egy felmérés szerint ma Magyarországon a behajtó a legkeresettebb munka. Mi elkísértük a kigyúrt, feketeruhás férfiakat, akik sötét, nagy autóval furikáznak, és adósok ajtaján kopogtatnak, dörömbölnek. Megmutatjuk a telefonos kisasszonyokat is, akik egész nap hívogatják az embereket, hogy felszólítsák őket, fizetniük kell.
Tóthné Szilvia január 6-án utazott Spanyolországba, takarítónőnek. Interneten találta az állást, és mivel korábban is dolgozott külföldön, nem gyanakodott. Leendő főnöke telefonon megnyerő volt, ő fizette a repülőjegyet, küldött képeket a szállodáról, ahol takarítani kell, és munkaszerződést is. Amikor odaért, a férfi mindenét elvette, bezárta egy lakásba. Az asszonynak nyolc napra rá kellett először drogot csempésznie.
Láthatják, hogyan szerzi be egy fiatal az anyagot, hogy kereskednek a betegek a szintén súlyos függőséget okozó leszoktató gyógyszerrel. Romos házak, parkok, félreeső vasúti sínek mellett szúrják magukat azok, akiken egyre nehezebb segíteni.
Egy létavértesi kislány, Leila apja 15 évet kapott gyermeke több éven át tartó súlyos molesztálásáért, pont annyit, mint ahány éves volt a gyerek, amikor nem bírt tovább várni. A vonat elé vetette magát. Évekig kellett tűrnie a családon belüli erőszakot, de amikor végre szólni mert, akkor intézetbe került és magányosan rettegett attól, hogy apja majd egyszer érte jön.
Jószomszédi iszony, mit tehetünk, ha a mellettünk lakó számunkra elviselhetetlen körülményeket teremt?
Riporterünk vásárolt és mosott. Megmutatja, hogy milyen egy diszkontboltban beszerzett, olcsó, de kétes eredetű mosószer hatása, és kiderül az is, hogy miért lehet veszélyes, ha nem tesztelt, kotyvasztott szerekkel mossuk a családi szennyest.
Milyen vita, milyen őrült düh lehet az, ami ahhoz vezet, hogy egy embernek konkrétan levágják a fejét? Felfoghatatlan, de mégis ez történt a télen, a felvidéki Zsigárdon. Az 1500 lakosú, többségében magyar lakta község közelében lévő vágóhíd egyik szennyvízaknájában ugyanis egy megcsonkított, fej nélküli holtestet találtak. Hamar kiderült, hogy a már egy ideje eltűnt férfi testét és külön a fejét találták meg. Mi pedig utána jártunk annak, hogy a feltételezések szerint, vajon kik lehetnek az elkövetők, és miért tették ezt.
Egy ügyetlen, botcsinálta bankrabló háromszor tört be pénzintézetekbe, mindössze 5 millió forintot szerzett így. A negyedik pénzintézetből viszont csúfosan elmenekült. Ezek után elkapták, elítélték. Életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Súlyosabb büntetést, mint egy gyilkos. Ez a férfi, Mászáros László interjút adott a Forró nyomonnak.
Van úgy, hogy az ember szabályosan akar vezetni, de mégse tud. Mi megkerestük a legbosszantóbb helyzeteket. Láthatják, hogy egyetlen furcsán kihelyezett útjelző tábla miatt, hogyan kerül bajba tucatnyi autós alig fél óra alatt.
A Forró nyomon nézői közül többen is jelezték, hogy rendeltek az interneten jutányos áron, akciósan hirdetett fogyasztókapszulákból, de nem fogytak, viszont többen is rosszul lettek. Ezúttal annak jártunk utána, ki a felelős azért, hogy ezek a gyorsan virágzó, majd ugyanolyan gyorsan eltűnő cégek, miért tudnak Magyarországon is működni. Kinek a dolga ezeket ellenőrizni, és ha kell, felelősségre vonni, megszűntetni?
Ha az ember ráharap a csalira, aláír egy szerződést, amelyben az is benne van, hogy az iroda semmiért nem vállal felelősséget, és már kapja is a csoda címlistát a neki való lakásokról. Aztán buzgón elkezd telefonálni, és néhány perc múlva leesik a tantusz. Riporterünknek is leesett.
Szigethalmon minden postás nő. Ez lehetne akár véletlen is, de egyáltalán nem az. Ennek egyetlen oka, hogy a férfiak sokkal jobban félnek a kutyáktól. A Forró nyomon riportere felvette a zöld egyenruhát és egy napra ő lett a környék egyetlen férfi postása. Megpróbálta kézbesíteni a leveleket. Vicsorgó rottweilerek, támadó németjuhászok, harapós tacskók. A kutyák tényleg megharapják a postást. Sajnos megtapasztaltuk!
Lecsóhoz való zöldségeket vásároltunk több piacon is. Aztán az árut lemértük a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség által hitelesített mérlegen. Megdöbbentő eredményekre jutottunk. Kiderült, hogy például két kiló paprika nem is két kiló, hanem annál kevesebb.
Egyre többen vannak Magyarországon, akik a szabálysértésért nem tudják, vagy nem akarják kifizetni a büntetést. Megmutatjuk, hogyan és hol dolgoznak azok a gyorshajtók, vagy tilosban parkolók, akik nem fizetnek, dolgoznak.
Varga Gábor egy napon megtudta magáról, hogy a gödöllői héven a nemi szervét mutogatta. Varga Gábor azóta kétségbeesve próbálja bizonygatni, hogy ő nem az a Varga Gábor. Felkerekedett és segítségünkkel szembesítette önmagát a közszeméremsértéssel és lopással vádolt személyiségtolvajjal.
A Forró nyomon stábja közvéleménykutatónak adta ki magát, és néhány perc alatt már bent is volt a lakásokban. Amikor lelepleztük magunkat, a lakók szégyenkezve vették tudomásul, hogy akár rablás áldozatai is lehetnének. Igazi kárvallottak, és a legelképesztőbb trükkös ötletek, amelyek mind gyanúsak lehetnek.
A szülők többségének fogalma sincs arról, hogy például mit kell tennie akkor, ha a gyereke félrenyel, vagy epilepsziás rohamot kap és fulladni kezd. Megmutatjuk, mi történik egy csecsemő agyában. A hangosan síró szimulátorbaba reakciói minket is sokkoltak.
A Forró nyomon nézőinek egy igazi profi segítségével azt mutatjuk meg, hogy a legmodernebb módszerekkel hány perc alatt és hányféleképpen lehet egy autót feltörni.
Lelepleztük a besurranó banda tagjait, akik hetente háromszor buliznak, celebekkel fotózkodnak, és drága ajándékokkal távoznak.
Végtelenül lesoványodott, a saját ürülékükben fetrengő, lábuknál összekötött, sorsukra hagyott tehenek. Az egyik napok óta egy kötélen lóg. Embertelen körülmények között tartott, éhező, senkinek sem kellő kutyák. Ezt tapasztalta riporterünk, aki kiskamerájával éjszaka és nappal követte az állatvédőket, akik előfordult, hogy tehetetlenek voltak.
Tiszabőn visznek mindent, ami mozdítható, de azt is, ami nem. Széthordták a kultúrházat, és elloptak például egy egész nyárfaerdőt, egyetlen éjszaka. A környéken szinte alig van munka, úgy tartja el mindenki a családját, ahogy csak tudja. Nem is szégyenkezik, aki lop. Nincs mit, nincs kin számon kérni.
Stábunk forgatni indult, de alig autózott néhány kilométert, egy mély kátyú miatt defektet kapott. Vannak, és nem is kevesen, akik nálunk sokkal rosszabbul járnak, az autójuk komolyabban sérül. De hogyan érjük el, hogy a biztosító kifizesse a kárunkat? Ezt mutatjuk meg Önöknek.
Hiába az új szabályozás, hiába az úgynevezett C lista, szinte minden hónapban újabb és újabb vegyületek kerülnek a piacra. A Forró nyomon megmutatja, hogy sajnos milyen könnyen hozzá lehet jutni ezekhez a drogokhoz. Miért nem változik semmi? Erre keressük a válaszokat.
Majdnem öt éve szabadult a börtönből az a körmendi fiatalember, aki a jogerős ítélet szerint még 1998-ban megölt egy 11 éves kislányt. H. Zsófiát megtámadták és elvágták a torkát. Tánczos Gábor ügye akkor megosztotta az egész országot, és a mai napig is sokan úgy vélik, a fiatalember ártatlanul ült kilenc és fél évig. Legutóbb egy elismert írásszakértő nyilatkozta azt, hogy ő pontosan tudja, nem Tánczos a gyilkos. Stábunk meglátogatta a ma már szabadon élő férfit, aki meglepő, új külsővel lép a nyílvánosság elé, és aki megmutatja, hogy él most.
„Gyűlölöm anyát!”- ezt egy fiú és egy kislány mondja Karakócsörcsökön. Nagyon súlyos mondat ez egy gyerek szájából. Amikor a riporter azt kérdezi, hogy miért, azt mondják, "mert lyukas zokniban vitt iskolába, és "mert elhagyott minket". Aztán kiderül, az anya nem hagyta el a gyerekeit. Péter és Klaudia története nem egyedülálló. Ezért kell beszélni róluk!
A törvény ugyan engedi, hogy otthon akár 80 liter pálinkát is megfőzzünk, de azt csak a kerítésen belül szabad elfogyasztani. Ennek ellenére a neten, kiskocsmákban, aluljárókban és piacokon is könnyűszerrel hozzá lehet jutni az illegális piához. A pénzügyőrök razziáznak, vizsgálnak, felderítenek, a pálinka pedig egyre csak fogy.
Riporterünk a tervezett gyilkosság helyszínén szőnyegbe csavarta a boncmestert, aki készségesen játszotta a hulla szerepét. Mindent elmesélt és megmutatott nekünk.
A Forró nyomonban megszólal egy gyászoló édesanya, akinek 15 éves kislánya feltehetőleg a feldolgozatlan iskolai konfliktusok miatt felakasztotta magát, és beszélnek olyan kamaszok is, akiknek már van tapasztalata az ilyen kegyetlenkedések terén.
A négytagú Kovács család a 81-es úton autózott. Teljesen szabályosan. De a velük szemben haladó autós szabálytalansága miatt szörnyű balesetet szenvedtek. Az apa és a kisebbik lány meghalt. Az anya, Ildikó és nagyobbik lányuk túlélte a balesetet. Műsorunkban láthatják a megtört édesanya vallomását, és egy szakember segítségével megmutatjuk azokat az utakat is, amelyeken a legtöbb baleset történik.
Fekete mágia, belső hangok, révület. Miért ölte meg a fóti családirtó az alvó gyereke anyját, nagyanyját? A babát nem bántotta, de mi lesz a kislánnyal? Exkluzív interjú a gyilkossal, aki még most is ijesztő állapotban van.
Egy bajai álzsaru köztiszteletnek örvendett, miközben tulajdonképpen saját maga után nyomozott. Mi megmutatjuk, hogy miről lehet felismerni a kamuzsarut.
Rejtett kamerával elmentünk egy céghez, ami a fogyasztói csoport megnevezést messze kerüli, hogy megmutassuk, mennyit, hogyan kell fizetnie azoknak a naiv embereknek, akik így akarnak hitelhez jutni, mert máshogy már nem tudnak. De így se kapnak egy fillért sem, csak fizetnek. Elmentünk a Gazdasági Versenyhivatalba is kérdezősködni.
Rejttet kamerával felszerelt álutasunk kétségbeesve vergődött a hiéna és a lopós között. Persze mindegyik a hivatalos tarifa sokszorosát kérte. Egy új illegális vállalkozást mutatunk meg Önöknek.
162 tárgyalási nap. Négy gyanúsított. Kilenc támadás. Hat gyilkosság. Több mint két éve zajlik az úgynevezett romagyilkosságok pere. A Forró nyomon stábja a héten ott volt az utolsó tárgyalások egyikén, de visszamentünk több gyilkosság helyszínére is. Megmutatjuk, hogy élnek most az áldozatok hozzátartozói, és kik a feltételezett gyilkosok.
Kati néni szőke és kedves. Kati nénit a gyerekek is szerették az óvodában. De Kati néni egyszercsak eltűnt, és vitte magával az óvoda kasszáját és egy mobiltelefont is. Azóta nem látták. Aztán lassan-lassan kiderültek a hazugságok.
Riporterünk megmutatja, hogy milyen egy diszkontboltban beszerzett, olcsó, de kétes eredetű mosószer hatása, és kiderül az is, hogy miért lehet veszélyes, ha nem tesztelt, kotyvasztott szerekkel mossuk a családi szennyest.
Horváth Istvánnak összesen ezer forintja volt. Ezen a pénzen vásárolt egy játékpisztolyt. Összesen 27 helyre tört be, kisboltokba, cukrászdákba, pékségekbe. Sok üzletből egyszerűen elzavarták, de volt, hogy egyetlen kakaós csiga volt a zsákmánya. Végül elkapták. Első fokon 11 év fegyházra ítélték. Az amatőr rabló a börtönben adott interjút nekünk.
Három évvel ezelőtt Poór Zoltán, miután Budapesten száguldozott, nem állt meg az őt igazoltatni akaró rendőröknek. A drog és alkohol hatása alatt lévő férfi életveszélyes ámokfutásba kezdett. Majd halálra gázolt egy rendőrt. Stábunk elment a tragédia helyszínére, ahol olyan civileket talált, akik állították, ott voltak, és látták a tragikus eseményeket. Ők azonban egészen másképp mesélték a történteket.
Több száz olyan alapítvány van ma Magyarországon, amelynek a nevében szerepel a mentő szó. Nem nehéz kitalálni, miért. A gyerekeket mentő szolgálatoktól például senki nem sajnálja a támogatást. Nem is gondol az ember bele, vajon valóban mentenek-e, vagy másképpen segítik a gyerekeket, netán nem is olyan hasznosak, csak kihasználják, hogy az emberek szívesen segítik őket.
Tavaly 814 állatkínzásról tudtak a hatóságok, börtönben ezért viszont összesen nyolc ember van. A Forró nyomon riportere, Kéki Kira, éjjel-nappal követte az állatvédőket, ment velük razziázni. Ki akarta deríteni, hogy lehet következmények nélkül éheztetni, kínozni, lábuknál összekötve tartani, sorsukra hagyni teheneket, kutyákat, miért tűrik a környéken élők mindezt, és miért nem akar segíteni az odarendelt állatorvos, aki megtehetné.
Sáfár József 9 év után szabadult a börtönből. Úgy döntött, megbünteti az ügyvédjét, mert neki köszönheti, hogy elítélték. Megpróbálta kideríteni, hol lakik az ügyvéd Várpalotán, kapott is egy címet, odament, és felgyújtotta az ügyvéd autóját. Rövid időn belül azonban kiderült, hogy Sáfár József téves címet kapott, és nem az ügyvédje autóját gyújtotta fel, hanem egy ismeretlen családét.
Stábunk is ott volt a tárgyalásokon. Hallhatják, láthatják, hogy erős, magabiztos hangon hogyan védekezik az elsőrendű vádlott, Bognár József, aki állítja, csak szexelni ment P. Erikával az erdőbe, hogyan zokog teátrálisan a másodrendű vádlott, aki szótagolva felolvasott vallomásában hosszan sorolta a szörnyűségeket, és hogyan védekezik P. Erika, aki motyogva lehajtott fejjel adta elő saját verzióját.
Stábunk metró kijáratoknál, tereken, utcai árusoknál kíváncsiskodott, vajon ők tudják-e, mi a különbség a medvehagyma és a gyöngyvirág között. Egy szakértő segítségével végigjártuk a piacokat, kerteket, és megmutatjuk, melyek a veszélyes növények.
Egy magányos, özvegy nyugdíjas bevásárlás után nem teszi hűtőbe sem a húsokat, sem a többi romlandó ételt. És nem is dobja ki. Ezért bűzlik a panel. Mit tehetünk, ha a mellettünk lakó számunkra elviselhetetlen körülményeket teremet?
A bokszedző medvehagymát keresett az erdőben, de gyöngyvirágot vitt haza, a rántottába tette, és belehalt. Tiszafa,ricinus, nárcisz, leander: kis mennyiségben is halálos mérgek. Ki a felelős, ha a gyerek az óvodában megeszi?
Most a férfi, a börtönben, megtörten nyilatkozott a Forró nyomonnak. Azt mondja, nem akart ölni, és fogalma sem volt arról, hogy ráment valakire.
Riportunkban megszólal két olyan ember, akik korábban egy termékbemutatókkal foglalkozó cégnél dolgoztak. Az volt a feladatuk, hogy a legelképesztőbb dumákkal bódítsák el a leendő kuncsaftokat. Mennyit kereshetnek évente a termékbemutatósok? És mikor kell gyanakodnunk?
Egy olyan férfi ült kameránk elé, akit néhány hete 13 év börtönre ítéltek nemi erőszakért. A saját kislányát zaklatta éveken át. De Leila már nem bírta megvárni az ítéletet.
Legutóbb Szentendrén egy férfi élettársát lőtte csaknem szitává, mert azt hitte, az asszony megcsalta. Taktaharkányban pedig egy szerelmes férfi, jó előre megtervezte, hogyan végez az imádott nővel, azért, mert Gabi nem őt, mást szeretett. És, ha az övé nem lehet, akkor másé se legyen. Megmutatjuk, hol és hogyan hajtotta végre a szörnyű leszámolást.
Az Ormánság "sztár" uzsorása börtönben van, de amíg ő a rácsok mögött ül, addig is hivatalos végrehajtók neki szedik a kamatos pénzeket. Gyimesi László nem volt rest, megragadta az alkalmat és általunk, a börtönből üzent adósainak.
A 87 éves, magányos férfit még 2008-ban támadták meg a négy év előzetesből szabadulók. Megverték, megkínozták, kirabolták. Tóni bácsi elmondta nekünk, mi történt vele azon a szörnyű éjszakán, és arról is beszélt, sejti, ki lehetett az, aki lebuktatta a rablóbandát.
Riportunk szereplői olyan emberek, akik szembeszálltak a parkolási társaságokkal, mert úgy gondolták, őket megtévesztve, jogtalanul kaptak büntetést. Közülük van, aki pert is nyert már. Megmutatjuk a legkirívóbb és legáltalánosabb eseteket.
Egy létavértesi kislány, Leila apja 15 évet kapott gyermeke több éven át tartó súlyos molesztálásáért, pont annyit, mint ahány éves volt a gyerek, amikor nem bírt tovább várni. A vonat elé vetette magát. Évekig kellett tűrnie a családon belüli erőszakot, de amikor végre szólni mert, akkor intézetbe került és magányosan rettegett attól, hogy apja majd egyszer érte jön.
Riporterünk a tervezett gyilkosság helyszínén szőnyegbe csavarta a boncmestert, aki készségesen játszotta a hulla szerepét. Mindent elmesélt és megmutatott nekünk.
Tiszabőn visznek mindent, ami mozdítható, de azt is, ami nem. Széthordták a kultúrházat, és elloptak például egy egész nyárfaerdőt, egyetlen éjszaka. Láthatják, hogy az egész erdő derékmagasságban van letarolva.
Stábunk egy gyógyszerésszel az oldalán felkerekedett, és becsöngetett a házakba, lakásokba. Kipakoltuk a gyógyszeres szekrénykéket és egészen siralmas állapotokat találtunk. Előre csak annyit, hogy egy zsák „rossz” gyógyszerrel távoztunk.
Riportunk egészen döbbenetes, megrázó családi állapotokat tár fel. Mert vannak ma olyan gyerekek Magyarországon, akiket évekig vernek, terrorizálnak, szexuálisan is zaklatnak a nevelő vagy a vér szerinti szüleik, de senki sem segít rajtuk.
Van egy férfi Magyarországon, akit nyolc éve nem tudnak elítélni. A Tesco-s rablóként elhíresült férfi, Süveges Péter már a hatodik bíróját fogyasztja. Évekig ült előzetesben, aztán most télen, 24 órás házi őrizetben, a tűz mellett melegedve, bakancsban, síkabátban egy sátorban kempingezett. Most pedig egy barátja lakásából, kifogástalan öltönyben, kezében bőr irattáskával indult a bíróságra. A saját tárgyalására, ahol látványosan érvelt, vitatkozott, védte magát. Ügyvédre sem volt szüksége.
Ha elmennek egy szigorúan ingyenes írisz vizsgálatra, és végighallgatnak egy szintén ingyenes termékbemutatót, akkor állítólag megtalálhatják a gyógyírt szinte minden nyavalyájukra. Hát nem csábító? A baj csak az, hogy a meggyőző orvosi szöveggel agitáló ember, hiába állítja azt magáról, hogy orvos, nem az. Rejtett kamerás felvételeinken egészen megdöbbentő „agymosást” hallhatnak-láthatnak.
Kilenc napig, nagy erőkkel keresték, kutatták, mégse találták meg a pécsi rendőrök Páva Zsolt polgármester lányának támadóját. Pedig mindvégig ugyanazon a környéken bujkált, sőt úgy tűnik, többször az utcára is kimerészkedett. A Forró nyomon megpróbálta rekonstruálni merre járhatott Ny. Zoltán, amíg szökésben volt. Hogy tudott ilyen jól eltűnni?
Tavaly csaknem nyolcezer ember tűnt el Magyarországon. Szerencsére a nagytöbbségük előkerült. De sajnos vannak, akiknek csak a holtestét tudják megtalálni. A szigetszentmiklósi 16 éves Dominikát egy férfi a múlt héten elcsalta otthonról. A hírek szerint az egyik közösségi oldalon levelezett vele. A tinilány holttestére a rendőrség keresőkutyás mentőosztaga talált rá. Mivel csábíthatta el?
Megmutatjuk, hogy hová kerülhetnek azok az elítéltek, akik haláluk napjáig fegyházban maradnak. Az első fokon tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott Péntek László is pont oda, vagy nagyon hasonló, elzárt körletben fogja leélni életét, ha a másodfokú bíróság helybenhagyja a múlt pénteki ítéletet.
Zalán a Forró nyomon kamerája előtt mondja el, hogy jutott odáig, hogy kiraboltassa a saját nagyszüleit, akik most és büntetése alatt is végig mellette álltak, és megbocsájtottak neki, mert biztosak abban, hogy a rabló, aki a dédit is megverte, szabadon jár.
A törvény ugyan engedi, hogy otthon akár 80 liter pálinkát is megfőzzünk, de azt csak a kerítésen belül szabad elfogyasztani. Ennek ellenére a neten, kiskocsmákban, aluljárókban és piacokon is könnyűszerrel hozzá lehet jutni az illegális piához. A pénzügyőrök razziáznak, vizsgálnak, felderítenek, a pálinka pedig egyre csak fogy.
Stábunk forgatni indult, de alig autózott néhány kilométert, egy mély kátyú miatt defektet kapott. Vannak, és nem is kevesen, akik nálunk sokkal rosszabbul járnak, az autójuk komolyabban sérül. De hogyan érjük el, hogy a biztosító kifizesse a kárunkat? Ezt mutatjuk meg Önöknek.
A Forró nyomon riportere időpontokért telefonált, várt, dokumentált, és megmutat több eset közül egyet, ahol egy apa majdnem meghalt, mire szakember színe elé került. Kiderül az is, miért vannak a többhónapos várólisták.
Dunaföldváron most mindenki bosszankodik, mert szerintük a vállalkozás, ami a helyi temetőt üzemelteti, mindenért pénzt kér. Még a harangozásért is. A vállalkozó viszont erre azt feleli, ők semmilyen törvénytelent nem tesznek, és az egész mögött a konkurencia áskálódása áll.
Egy lefoglalt autót lefényképeztek az M7-esen, mert matrica nélkül közlekedett, és mikor visszakapta a tulaja, kevesebb kilométert mutatott a számlálója, mint amikor elvitték. A másikat pedig gyakorlatilag mindenhol szétrágták az egerek. De ha azt hiszik, hogy ez egy új büntetési forma, tévednek. Ez csak a ráadás.
A Forró nyomonban megmutatjuk, hogyan és hol dolgoznak azok a gyorshajtók, vagy tilosban parkolók, akik nem fizetnek, inkább a közmunkát választják. És láthatják azokat, akik az elzárást választották, de nagyon megbánták.
Vásároltunk, és vizsgáltattunk. Az egyik pulykasonkában a megengedettnél magasabb Staphylococcus aureus baktérium jelenlétét mutatták ki, ami a többi közt okozhat komoly ételmérgezést, de még agyhártyagyulladást is. Jobb-e a drága sonka? Milyen a gyorspácolt, és mi van a hagyományos parasztsonkában?
Életveszélyesek is lehetnek a hamis gyógyszerek, amelyeket barkács-jelleggel, ahogy riportunkban is láthatják, konyhákban, fürdőszobákban kotyvasztanak, vagy udvari betonkeverőkben állítanak elő. Az illegális termékekben találtak már krétaport és patkánymérget is. Az internetről mi is rendeltünk egy ilyen álgyógyszert, amiről persze kiderült, nem segít, inkább árt.
Megdöbbentő riportunkban egy olyan férfi napját követjük, akit húsz éve tart fogságban a heroin és más kábítószerek is. Láthatják, hogyan szerzi be az anyagot, hogy kereskednek a betegek a szintén súlyos függőséget okozó leszoktató gyógyszerrel.
Folytatódott a héten Bándy Kata gyilkosának pere. Antal Gábor, az ügyet tárgyaló bíró szembesítette Péntek Lászlót két tanúval, akik vádalku reményében a börtönből jöttek Péntek ellen vallani, és szembesítette őt annak az interjúnak a részleteivel is, amelyet az első tárgyalási napok után láthattak a Forró nyomonban. Nincs tanú, aki igazolná, hogy valóban ismerte korábban Bándy Katát, és bizonyíték sincs erre, sőt.
Tóthné Szilvia január 6-án utazott Spanyolországba, takarítónőnek. Interneten találta az állást, és mivel korábban is dolgozott külföldön, nem gyanakodott. Leendő főnöke telefonon megnyerő volt, ő fizette a repülőjegyet, küldött képeket a szállodáról, ahol takarítani kell és munkaszerződést is. Amikor odaért, a férfi mindenét elvette, bezárta egy lakásba.
Vádat emelnek Zalaegerszegen egy 15 éves fiú ellen, aki pénzt és cigarettát követelt egyik iskolatársától, a sapkájáért cserébe. Az általános iskolás, nyolcadikos fiút tavaly júniusban jelentették fel egy hatodikos gyerek szülei, azzal, hogy az ő fiukat többször megfenyegette, ha nem visz neki pénzt cigarettára, vagy cigarettát, akkor megvereti a barátaival.
Ha az ember albérletet keres, és már jó ideje nem találja az éppen megfelelőt, biztos, hogy megörül az ötletnek: van olyan iroda, ahová, ha bemegy, személyre szabottan kigyűjtve, a kezébe adnak egy listát, a pont neki való lakásokról. Semmi mást nem kell ezért tennie, csak ott, helyben befizetnie a 6900 forintot. Az egész valahogy túl jól hangzik, de úgy van kitalálva, hogy mire az ember rájön, már fizetett.
A négytagú Kovács család a 81-es úton autózott. Teljesen szabályosan. De a velük szemben haladó autós szabálytalansága miatt szörnyű balesetet szenvedtek. Az apa és a kisebbik lány meghalt. Az anya Ildikó, és nagyobbik lányuk túlélte a balesetet. A Forró nyomonban láthatják a megtört édesanya vallomását, és egy szakember segítségével megmutatjuk azokat az utakat is, amelyeken a legtöbb baleset történik.
Mit tehetnek a munkavállalók? Mikor, milyen esetekben fordulhatnak munkajogászhoz? Egyáltalán megéri-e perelni, vagy jobb csöndben tűrni? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. Diktafonnal rögzített bértárgyalás, eltünedező munkaadók és cégeik, és dolgozó emberek, akik futnak a pénzük után.
A XVIII. kerületi romos házban egy házaspár élt. Az asszony szintén magatehetetlen fekvőbeteg volt. A férje azt mondja, szerette, de mégsem ápolta. Felesége 30 kilóra fogyott. Aztán a vád szerint a férfi leütötte haldokló feleségét. A szegény asszony meghalt. A gyilkossággal vádolt férfi vehemens bátyja tiltakozása ellenére, a bíróságon nyilatkozott stábunknak.
Riporterünk megtalálta azt a V. Gábort, akit a rendőrök letartóztattak, majd hamis személyazonosságával együtt elengedtek. Szabadlábon védekezik és talán még most is névrokonjának igazolványával azonosítja magát. De a felháborodott Varga Gábor sem volt rest. Felkerekedett és segítségünkkel szembesítette önmagát a közszeméremsértéssel és lopással vádolt személyiségtolvajjal.
Két nyíregyházi nagyszülő elkeseredett levelet írtak szerkesztőségünknek. Van egy unokájuk, Zolika, akit - mivel lányuk nem tudott gondoskodni róla -, ők neveltek évekig. Aztán egy napon megjelent lányuk, Beáta, és se szó, se beszéd, elvitte magával a kisfiút. Azóta egyszer láthatták. Akkor azt tapasztalták, hogy testét lila foltok borítják, de nem tehettek semmit, mert a gyereknek és anyjának ezek után nyoma veszett. Négy éve keresik őket.
Milyen fenyegetettség kell ahhoz, hogy valaki öljön? Egyáltalán hogy lehet utólag bizonyítani például azt, hogy jogosan cselekszik, védi magát valaki akkor, ha a lakását kifosztó tolvajt lelövi? És lehet-e másképp védekezni? Megmutatjuk a leghatásosabb önvédelmi módszereket, és azt is, ki és milyen feltételek mellett tarthat magánál vagy otthon fegyvert.
Nagymamákat és nagypapákat láthatnak harc közben. Olyan nyugdíjasokat, akik úgy döntöttek, nem lesznek áldozatok. Megvédik magukat. Zsuzsi néniben, a harcias Emikében és a csípőműtéten átesett Gyulában az a közös, hogy támadóikat, ha nincsenek felkészülve az ellenállásra, képesek lesznek, ha nem is földre gyűrni, de megfutamítani biztosan.
A Forró nyomon megtalálta azt az autókereskedőt, aki nemes egyszerűséggel "parasztnak" hívja a vevőit, akik rendre beperlik őt, mert nem azt kapják, ami a hirdetésben szerepel. Láthatják, hogy mik az árulkodó jelek, és hogy mit tegyen az, aki nem autószakértő, de nem akar pórul járni.
Bíróság előtt áll az a hajdúhadházi fiú, aki megfenyegette, majd megrugdosta tanárát. József a Forró nyomonnak azt mondta, pontosan tudta, milyen büntetés jár az agresszióért, de ez sem tartotta vissza. Volt osztályfőnöke félve mesélte el nekünk a történteket, mint ahogy az a budapesti tanár is, aki szemtanúja volt annak, hogy egy feldühödött szülő, hogyan fenyegeti késsel kollégáját.
Egy felmérés szerint ma Magyarországon a behajtó a legkeresettebb munka. Mi elkísértük a kigyúrt, feketeruhás férfiakat, akik sötét, nagy autóval furikáznak, és adósok ajtaján kopogtatnak, dörömbölnek.
Sosem gondoltuk volna, hogy pont az iskolai menzák minőségével foglalkozó riportunk fogja a legnagyobb felbolydulást okozni. De így történt. Pedig mi csak annak jártunk utána, hogy a sulikban, óvodákban a hivatalos ajánlás szerint, milyennek kéne lennie az ebédnek. Bemutatjuk a vizsgálatok eredményeit.
Hétfőn megkezdődött Bándy Kata gyilkosának büntetőpere. A tanúk között láthatják, megszólal a volt élettárs is, Péntek kisfiának anyja, aki arcát vállalta a nyilvánosság előtt, és aki nyíltan válaszolt azokra a kérdésekre, amelyek a férfi agresszivitását firtatták, és arra is, hogy a drog és az alkohol befolyásolták-e egykori élettársának szexualitását.
Több mint 7 hónap telt el azóta, hogy Bándy Kata meghalt. Talán ha vége a pernek, ha a tárgyaláson magyarázatokat kapnak, a családtagok is magukra maradhatnak az emlékeikkel. Addig azonban még sok erő kell ahhoz, hogy újra átéljék, felelevenítsék azokat a napokat, heteket, amikor Bándy Kata eltűnt, vagy amikor megtalálták.
Péntek László 2012. szeptember 19-én exkluzív interjút adott a Forró nyomonnak. Akkor az ügyészség, a nyomozás érdekeire való hivatkozással, nem engedélyezte, hogy az interjút bemutassuk. A Bándy Kata gyilkosságát beismerő férfi akkor nekünk előadta saját verzióját, állítólagos megismerkedésükről, kapcsolatukról, és arról a tragikus kimenetelű éjszakáról.
Hogyan juthat egy apa odáig, hogy meg akarja ölni a kisgyerekeit, a feleségét és magát is? Miféle elfojtott indulat lehet belül egy kifelé mintacsalád-lakta házban? Helyszíni riportunkban a többi közt ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.
Noah még csak négy és fél éves, de már bejárta a fél világot. Most épp Bora Borán lakik. Noa mégis hányattatott sorsú kisfiú, mert a szülei válnak, és ahogy mondani szokták, „csúnyán válnak”. Két választása van: Vagy az anyukájával él Magyarországon, vagy az apukájával a föld másik, távoli pontján. A Forró nyomon a következő tárgyalás előtti napok eseményeit követte.
A 25 éves Dianának hetek óta fájt a lába, ezért elment a körzeti orvoshoz, aki beutalta az ortopédiára. Másodszorra már mélyvénás trombózis gyanújával került a dombóvári kórházba, ahol a vizsgálatok igazolták a gyanút. Diana édesanyja szerint mégse csináltak semmit. A lány újra hazakerült, és négy nap múlva meghalt tüdőembóliában, ami a mélyvénás trombózis egyik szövődménye. Mi megpróbáltuk megtudni, ki lehet a felelős.
A Kozma utcai börtönben ül egy férfi, egy lecsúszott vállalkozó, aki a válság miatt teljesen eladósodott. Teljesen összeomlott, ezért úgy döntött, vesz egy barna parókát, szerez egy hamis rendszámot az autójára, és egy töltetlen riasztópisztollyal elmegy bankot rabolni. Reggel rabolt, délután kifizette a hitelezőit. Elkapták, elítélték. Életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Súlyosabb büntetést, mint egy gyilkos. Ez a férfi, Mészáros László interjút adott a Forró nyomonnak.
Natúr francia, csúszka-mászka – egyre több diáklány tanulja ezeket a kifejezéseket, fortélyokat az egyetemi, vagy főiskolai tanulmányai mellet. A szexmunkások között ugyanis nagyon sok a diáklány. Hogy lehet az, hogy még gimnazista lányoknak is kínálnak ilyen erotikus munkát? És vannak, akik elfogadják.
A Forró nyomon kamerája előtt egy olyan férfi vall, aki 4 és fél évet kapott kiskorú ellen elkövetett fajtalankodás miatt. Aztán a héten ott voltunk egy tárgyaláson is, ahol egy nevelőapa volt a vádlott. Róla a neveltlánya állítja, hogy molesztálta.
Megmutatjuk a gyógyszerfüggőség kialakulásának szomorú fázisait, és azt is, hogy a jóhiszemű orvosokat becsapva, hogyan juthatnak nyugtatókhoz a legelvetemültebb függők. A rendszer ugyanis kijátszható. Ráadásul egy rejtélyes Nyugati téri találka után az is kiderül, hogy vannak olyan „gyógyszerdílerek”, akik - ahogy a riportban elhangzik -, az orvossal „zsírozzák le” havi adagjukat, amit aztán a feketepiacon értékesítenek.
Szörnyű jelenetek, szenvedő gyerekek, akikhez már mentőt is kellett hívni, és mindez a szülők válása miatt. Milyen anya az olyan, akitől elfordulnak a gyerekei, és milyen apa az olyan, aki ezt finoman szólva, hagyja? Péter és Klaudia története nem egyedülálló. Ezért kell beszélni róluk!
A Forró nyomon ifjú riportere, Kata egy napra csábos Lillává változott, és ezen az álnéven jelentkezett azokra a hirdetésekre, amelyek ingyen lakhatást kínálnak csinos, fiatal lányok számára. Jómódú magányos férfiak és egészen megdöbbentő, egy gyerekes házaspár is találkozni akart vele. Munkatársunk rejtett kamerával felszerelkezve ment a nem mindennapi megbeszélésekre.
A Forró nyomon stábja a helyszínen, a szigethalmi Zsigmond sörözőben, a sportolók segítségével próbálta rekonstruálni, mi is történhetett szilveszter éjszaka, amikor a szórakozóhely egyetlen mellékhelységében két bulizó társaság összeverekedett. A bűneset egyre bonyolódik, mindenki mást mond.
Női divatcucc, férfiruházat vagy gyereknadrág, szinte nincs is kivétel, mindegyik szennyező, amelyiket nem Európában gyártottak. De hogyan védekezhetünk? És a nagy cégek,- melyek ruhái itthon is az összes plázában kaphatók -, mikor vonják ki a toxikus anyagokat a textíliákból? Vizsgálódtunk, vegyészkedtünk, okokat és eredményeket kerestünk.
A Forró nyomon nézői jelezték, ők is rendeltek az interneten jutányos áron, akciósan hirdetett fogyasztókapszulákból, de nem fogytak, viszont többen is rosszul lettek. Hiába reklamáltak, hiába kérték vissza a szerek árát, senki sem írt nekik vissza. Ezúttal annak jártunk utána, ki a felelős azért, hogy ezek a gyorsan virágzó, majd ugyanolyan gyorsan eltűnő cégek, miért tudnak Magyarországon is működni. Kinek a dolga ezeket ellenőrizni, és ha kell, felelősségre vonni, megszűntetni?
Stábunk meglátogatta a kórházban az agyba-főbe vert, de életben maradt Józsefet, aki a szörnyű éjszakáról mesélt. Megszólalnak a feltételezett elkövetők szintén nincstelen rokonai, és utána jártunk annak, hogy az egykoron virágzó Ózdon, mi vezetett odáig, hogy - ahogy mondani szokták-, egy tál lencséért is ölhetnek.
Meglátogattunk két olyan asszonyt, akiknek már nem jár a rokkantsági nyugdíj, mert papíron egészségesek, tehát kiestek a szociális ellátó rendszerből. Az egyik annyira beteg, hogy még a saját házában sem tud közlekedni, át kellett alakítani otthonát, hogy egyik szobából átjuthasson a másikba. Mi lesz velük, milyen munkát kaphatnak ezután? Egyáltalán milyen táblázatrendszer alapján lesz valakiből akár egy nap alatt egészséges ember?
Megszólalnak a szigethalmi késelés gyanúsítottjának szülei, és arról beszélnek, ami eddig - legalább is szerintük - , kimaradt a híradásokból.
Szegeden és Makón tucatnyi család új otthonról álmodott. Ki is fizették lakásaik árát az építtetőnek, de arról állításuk szerint nem tudtak, hogy az ingatlanaik megépítésére a vállalkozó jelzáloghitelt vett fel, amit eddig nem fizetett vissza a banknak. A bank miután hiába próbálja behajtani a kölcsönt, elárverezheti a lakásokat a lakók feje fölül.
Álújságírók a zártkörű partikon. Lelepleztük azokat, akik hetente háromszor buliznak, celebekkel fotózkodnak, és drága ajándékokkal távoznak.
A miskolci kutyatelep vezetője úgy gondolta, az alapképzést nyugodtan csinálhatnák rabok is. Így a Vakok Intézetének nem kerül pénzbe, a kutyák pedig emberek között vannak, akik ráérnek foglalkozni velük. Különös élményekhez jutnak az egyébként általában nem túl érzelmes fiatalok is. Például, megtanulnak felelősséget vállalni valakiért, figyel rájuk valaki, és nem utolsó sorban a kutyák szeretik őket.
A legjobb márkák között is van bőven veszélyes. Elmentünk hát a Fogyasztóvédelmi Hatóság mechanikai laboratóriumába, hogy a saját szemünkkel nézzük meg, mire kell figyelnünk, amikor ajándékot veszünk.
Sok bűnöző az egzotikus országot választja átmeneti vagy állandó lakhelyéül. Thaiföldnek ugyanis nincs kiadatási egyezménye az Európai Unió államaival. A héten egy fiatal, sikeres magyar üzletember nejlonzsákba rejtett holtestére bukkantak egy esőerdőben. Reisz Pétert a gyanú szerint egy Thaiföldön bujkáló magyar bűnöző gyilkolta meg. Emberrablás, zsarolás, rettegő rokonok, és egy magyar magánnyomozó, aki a világ másik felén is felderíti, mi állhat a rejtélyes eltűnések, a gyilkosság hátterében.
A tiszta arcú fiatalemberben az a legkülönlegesebb, hogy nyugodt tekintettel nyugtázta, amikor először 12 év fegyházra ítélték édesanyja meggyilkolásáért, és ugyanilyen rezzenéstelen arccal vette tudomásul azt is, amikor a héten a vád alól, bizonyítékok hiányában felmentették. A debreceni önkormányzati képviselő, Balla Irma fiáról van szó, akinek a felszabadító ítélet utáni első napját kísértük végig. Még ugyan a másodfokú ítélet hozhat meglepetéseket, de addig is a fiatalmeber folytatja megszakított életét. De ha nem ő a gyilkos, akkor kicsoda?
Eljutottunk egy olyan szállodába, ahol nem kórházi körülmények között, engedély nélkül, rákos betegeket kúrálnak, természetesen sok pénzért. Szabadkozó tulajdonosok, titokzatos orvosok és nővérek és egy anya, aki önmagát marcangolja azért, hogy talán évekig mérgezte beteg gyermekét, mert hitt a készítményben.
A múlt héten riporterünket felhívta a rendőrgyilkos ügyvédje, és egészen elképesztő ajánlatot tett. Azt mondta, eladja nekünk azt a mobiltelefonos felvételt, amit a konvojban haladó egyik terepjárós osztrák rögzített a gyilkosság helyszínén. Vagyis megpróbált nekünk eladni egy nagyon fontos bizonyítékot.
Megtaláltuk az egyik elkövető testvérét, aki még a nevét is megváltoztatta, mert nem akar az öccsével bármilyen közösséget vállalni. Interjút adott nekünk a másik gyilkos felesége is.
A nevelőapa barátnője P. Erika, aki maga is anya, miért ölte, ölette meg a fiút? Megkérdeztük a nevelőapától, milyen háború dúlt Bence és a gyilkossággal vádolt nő fia között. Családi videókat mutatunk és egy zaklatott, széthullott család életét próbáljuk feltérképezni.
Aki rendszeresen iszik, az iszákos; aki tagadja, bűntudatot érez, elvonási tünetetei vannak - az alkoholista. A súlyos bűncselekmények közül hármat részegen követnek el. Forró nyomon november 7-én, 21 órakor!
A rákos betegek és szeretteik természetesen minden olyan lehetőséget ki akarnak próbálni, ami gyógyulást ígér. Ezért olyan alternatív kúrákért is százezereket fizetnek, ami bizonyítottan nem használ. Ezt onnan tudjuk, hogy bevizsgáltattuk az egyik legnépszerűbb "csodaszert". A Forró nyomonban kiderül, hogy mit tartalmaz az a por, amiben rengeteg kétségbe esett ember utolsó szalmaszálként kapaszkodik.
Az Európai Unió országaiban tilos macska vagy kutyaprémmel kereskedni. De a 101 kiskutya meséje a valóságban is megtörténik. Riporterünk macskaszőr sálat és táskát talált a piacokon.
Egy ekényeztetett fiú, "a család kicsi kincse" volt az a fiatalember, aki Táton október 17-én, brutális kegyetlenséggel, macsétával és döngölő kalapáccsal megölte édesanyját és nagyanyját. A Forró nyomon stábja a tragikus események nyomába eredt, és végül megtalálta a gyilkos fiatalember édesapját.
Most az apa mondja el az ő verzióját. Rengeteg kérdés, zavaros válaszok. Vajon kinek van igaza? És mi lesz a gyerekekkel, akiknek nincs ügyvédjük, és akiknek tönkreteszik a gyerekkorát? A történet folytatódik.
Majdnem öt éve szabadult a börtönből az a körmendi fiatalember, aki a jogerős ítélet szerint még 1998-ban megölt egy 11 éves kislányt. H. Zsófiát megtámadták és elvágták a torkát. Tánczos Gábor ügye akkor megosztotta az egész országot, és a mai napig is sokan úgy vélik, a fiatalember ártatlanul ült kilenc és fél évig. Legutóbb egy elismert írásszakértő nyilatkozta azt, hogy ő pontosan tudja, nem Tánczos a gyilkos. Stábunk meglátogatta a ma már szabadon élő férfit, aki meglepő, új külsővel lép a nyílvánosság elé, és aki megmutatja, hogy él most.
Lilla reklámtáblával hirdeti magát. Rá van írva: „Ide költöztem! Lilla”. Arra utal, hogy a vállalkozása jól megy. Törvénytisztelő ő, hiába fáj miatta az ürömiek feje: jó üzletasszony, aki tudja, ahol kereslet van, ott kínálat is. A Forró nyomon teljes adását megnézhetik az RTL Moston.
A Bándy Kata-ügyben még tart a nyomozás. A gyilkosságot a 26 éves Péntek László bevallotta, az ügyet mégsem sietnek lezárni a nyomozók. A börtöninterjú alatt bármit is mondott, a tekintetén nem látszott semmi. Se dac, se düh, se harag, se megbánás, se megtörtség, se kegyetlenség. Semmi.
A bűnügyeken túl a mindnyájunkat érintő, fontos kérdésekre keresünk válaszokat. Nyomozunk, oknyomozunk, utánajárunk olyan ügyeknek, amelyek nem szabad, hogy megismétlődjenek.
RTL II nap szeptember 30-án, vasárnap az RTL Klubon, ahol Máté Kriszta is bemutatja Forró nyomon című műsorát.